torsdag 19. april 2012

Home sweet home! Bilder fra resten av turen :)

Hei hei!


I går formiddag var vi hjemme igjen. Jeg slet litt med å finne tid til å få blogge etter det siste innlegget ettersom at vi var på fire forskjellige steder på fem døgn, plus at jeg ikke hadde tilgang til internett på denne daten når vi kom til Thailand. Så dette blir et ganske så stort innlegg med mye bilder og tekst. Og i morgen er jeg klar for interiørblogging igjen! *Gleder meg*


Sist jeg skrev her inne så var vi i Hoi An. Fra Hoi An ble vi kjørt til Hue, og det var en kjempe flott kjøretur. Vi kjørte blandt annet over passet mellom nord og sør-Vietnam. Dette er et veldig kjent sted ettersom at det var krig mellom nord og sør for mange år siden, og som videre førte til en krig mellom USA og Vietnam, også kjent som Vietnamkrigen. Det som jeg syns var lit artig var at vietnameserne kalte krigen for Amerikakrigen. Egentlig ganske logisk, men har aldri tenkt over dette før.


 Det var litt av noen bakker og fjell vi kjørte over, hvor det var 13 % stigning eller noe. Noe nervøs over høyden, men gud for en flott utsikt det var.


Syns det var så flott med disse gamle byggene fra passet som har blitt tatt vare på oppi skogen på toppen av fjellet.


 Også har jeg en tendens til å lage meg historier av bilder med mennesker, og syns det var så fin setting på akkurat dette bilde. Men historien kan dere lage selv, for det er noe av gleden med bilder :)Jeg vil si vi hadde veldig flaks fordi vi fikk oppholdsvær først, og deretter kom det masse tåke. På dette passet så er det veldig kjent for å være mye tåke, så det er mange som ikke får sett så mye. Men syns det ble stillig at det kom med tåke på noen av bildene. På dette bildet er det en gammel bunker som ble brukt under krigen.Tåken skapte en egen stemmning altså. Hehe. Også syns jeg det har sin sjarm med at det er så mye grønt som har vokst rundt og på byggene.


Her var det en kjempe stor stentavle med kart over noe. Jeg har ikke helt klart å forstå hva det er kart over ettersom at jeg ikke kan vietnamesisk.


 Langs veien så stoppet vi ved en liten by, som dere ikke ser på bildet, men jeg måtte ta bilde av de små husene langs denne insjøen. Det var en så flott stemmning der.Vinkelmannen tok kameraet når jeg var innom en kiosk for å kjøpe en brus, og han fikk til dette stillige bilde her. *Flinke mannen*


Så var vi annkommet Hue. En gammel keiserby, som for mange år siden var hovedstaden i Vietnam. Jeg falt ikke helt for denne byen, men nå hadde vi riktignok bare en dag der, slik at det var ikke så mye vi fikk sett.Vi dro opp til den gamle delen av byen for å være litt kulturelle, men vi hadde kun en halvtime på oss før det stengte der, så jeg husker ingenting nesten, men fikk tatt et par bilder i allefall.Fra Hue dro vi videre til Hanoi. En kjempe spennende by med mye intrykk og sjarm.I Vietnam var trafikken noe av det mest fasinerende, og det var det i Hanoi og. Der var det helt ekstremt på kvelden i forhold til på dagen. Det er ikke noe særlig regulert trafikk, for man kjører der man kan kjøre rett og slett. Hehe.Det var bare så pent der. Og skulle ønske vi hadde mer enn et døgn der, for jeg falt helt for denne byen.Etter Hanoi dro vi til Halong bay som dere ser litt av på bildet over. Hotellet vi bodde på var en perle. Det var så flott der, og en kjempe lekker utsikt fra balkongen på rommet.Det som er veldig populært i Halong Bay er å sove over i båter, men det ville ikke vi. Vi hadde heller lyst til å ha muligheten til å gå litt rundt, og det er jeg glad for. Det var så koselig å sitte ute på balkongen å se utover havet med de opplyste båtene.


Dagen etter var det klart for en firetimers båttur ut i Halong Bay.Det var artig at det var små landsbyer ute på vannet hvor folk bodde og jobbet. Det var tilogmed brygger med skoler og diverse, slik at det ble et eget lite samfunn der ute.Inne i noen av store stentoppene var det grotter som hadde blitt formet av vannet. Vi var inne i den største, og det var så fint der. Litt skummelt med alle flaggermusene, men vi så ikke så mange av de.De hadde gjort det så fint der inne med forskjellige lyseffekter, for å få frem forskjellige formasjoner.
Jeg er veldig glad for at vi tok turen ut hit, for disse opplevelsene ville jeg ikke vært foruten. Halong Bay står på verdens bevaringsliste, og det forstår jeg godt, for dette er virkelig et sprøtt sted laget av naturen. Vi ble fortalt at det var over 2000 frittstående øyer/topper, og hvis man skulle fått sett hele, så måtte man ha reist med båt i flere uker.


Etter Vietnam dro vi til Bankok i Thailand hvor vi var i tre netter, og deretter fire netter i Hua Hin. Jeg var alt for sløv når det gjalt å ta med kameraet, så ble desverre ikke noen bilder fra Thailand. Jeg var mest opptatt av shopping i Bankok, og slikke sol ved bassenget i Hua Hin. Hehe. En ting som i allefall er sikkert, er at jeg skal tilbake til begge landene, og vi snakker allerede om å ta en tur neste år. *SMIIIL*


Jeg har handlet med meg en del interiør fra begge landene, ettersom at jeg har stooore planer for peisestuen som vi snart skal begynne å pusse opp. Mer om det skal dere få se i morgen :)


6 kommentarer:

  1. Fantastiske bilder og litt av en tur kan jeg tenke meg. Godt å se at dere er vel hjemme igjen også :)

    SvarSlett
  2. Flotte bilder og ser ut som en flott ferietur :) Klem

    SvarSlett